ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

2018-10-14

/Files/images/Покрова.jpg

14 жовтня українці святкують День захисника України. Історично саме на Покрову вшановували військо, а також відзначали День Українського козацтва.

Певно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч творів, книжок і фільмів. Про козацький рід співається й у нашому державному гімні. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався в пам’яті поколінь. Тож, козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Батьківщини, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу.

Назва цього популярного в народі свята говорить сама за себе. Захист своєї Батьківщини від зазіхань з боку тих, хто час від часу намагається загрожувати державним засадам будь-якої країни - свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги, дуже часто величезної самопожертви і колосальної самовіддачі.

Тож сердечно вітаємо захисників України з цим радісним святом і бажаємо міцного здоров'я, щастя, наснаги у відродженні найкращих національних традицій, плідної праці задля слави нашої рідної України!

Кiлькiсть переглядiв: 166